Sexologie pentru dormitor: 5 sfaturi de interior pentru mai multă senzualitate între cearșafuri

- 2024-07-15-

Este adevărat că majoritatea oamenilor fac sex în mod tradițional în dormitor. Dar, din păcate, asta nu înseamnă automat că această cameră este foarte sexy. Și asta nu este doar o rușine din motive de design interior - interiorul are, de asemenea, o influență mai mare asupra stării de spirit din dormitor decât ați putea crede.


Iată cinci sfaturi simple de decorare care sunt garantate pentru a adăuga sex-appeal oricărui dormitor:


1: Dormitorul în general Cel mai important lucru din dormitor este, desigur, patul. Patul ar trebui să poată rezista mult și, de preferință, să nu scârțâie, astfel încât să îl puteți porni cu adevărat singur sau cu un partener. Așternutul joacă, de asemenea, un rol crucial. La urma urmei, nimănui nu-i plac cearșafurile aspre sau care mâncărime.


Nu ar trebui să te zgarci nici cu pernele din pat. Acest lucru se datorează faptului că ele pot face anumite poziții și mai intense – de exemplu, o femeie se poate simți mai imediat când fundul ei este ușor ridicat când se află în poziția clasică de misionar.


2: Muzică – Da! Televiziune? Nu! Știai? Calea către inima cuiva este cu siguranță prin urechile sale. Un sunet sexy poate condimenta dragostea. Un sistem stereo discret cu difuzoare ascunse poate fi așadar o adevărată investiție pentru dormitor. Un televizor, pe de altă parte, nu-și are locul aici – chiar s-a dovedit științific că vechiul televizor bun poate reduce semnificativ frecvența sexului.




3: Culori, Lumină și Mirosuri

Culorile calde au un efect senzual si influenteaza starea de spirit din dormitor. Dacă nu aveți chef să pictați pereții imediat, puteți pur și simplu să decorați camera cu lenjerie de pat și accesorii în culori calde. Potrivit unui studiu din Regatul Unit din 2023, persoanele care aveau un perete de culoarea caramelului au făcut cel mai mult sex. Participanții cu un perete în această culoare au făcut sex în medie de trei ori pe săptămână.


Pe lângă alegerea culorii, mirosurile și mirosurile joacă, de asemenea, un rol esențial. Anumite mirosuri și mirosuri corporale ne pot stimula în mod specific dorința sexuală. Mirosurile delicate precum iasomia, lemnul de santal și ylangylang-ul sunt deosebit de stimulatoare și cresc excitația sexuală. Vanilia are un efect similar, deoarece ingredientele sale sunt similare cu feromonii corpului nostru.


Și puteți realiza multe și cu iluminarea – deși opiniile diferă aici. Bărbaților le place să aibă luminile aprinse în timpul sexului, deoarece acestea sunt adesea aprinse de stimuli vizuali. Femeile, pe de altă parte, preferă adesea să facă sex în întuneric de teamă de presupusele defecte. Prin urmare, are sens să folosiți o lumină caldă și nu prea puternică în dormitor ca un compromis. Acest lucru va însemna că formele corpului pot fi văzute, dar li se oferă o strălucire măgulitoare.



4: Mobilier și accesorii senzuale

A găsit o rutină plictisitoare în dormitorul tău? Atunci ar trebui să alegeți decorul potrivit. Cu câteva trucuri și piese de mobilier amplasate inteligent, îți poți extinde enorm propriul loc de joacă și, în același timp, dai dormitorului tău o notă proaspătă.


De asemenea, poate fi și destul de discret - la urma urmei, o mulțime de mobilier și accesorii sexuale astăzi au un design care este perfect potrivit pentru utilizarea de zi cu zi sau poate fi cel puțin ușor de ascuns. De exemplu, un leagăn sexual poate dispărea pur și simplu în interiorul dulapului și poate fi înlocuit de un scaun confortabil suspendat în timpul zilei. Un alt sfat practic: ar trebui să investești într-o noptieră pentru jucării, lubrifiant și alte lucruri, astfel încât să poți depozita totul la îndemână.


5. Inspirația este totul!

Psihologia vieții este la modă și nu se oprește la dormitor. Mobilierul spune multe și despre personalitatea unei persoane.